Elkészítés: Az aszalt szilvát apróra összevágjuk, majd ráöntjük a rumot és 2-3 evőkanál vizet, félretesszük.
A töltelékhez összekeverjük a mákot, a cukrot, a reszelt citromhéjat és levet, valamint a fahéjat. Forralunk 1 dl vizet, és ráöntjük a mákra. Hozzáadjuk a félretett, összevágott aszalt szilvát, és jól elkeverjük.
A tésztához összekeverjük a lisztet, a darált diót, a cukrot, a sót és a sütőport. Hozzáadjuk a tejet, a tojások sárgáját és kevés vizet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjuk, ezt simára keverjük. A fehérjéből lágy habot verünk, és hozzákeverjük a tésztához.
Kevés forró vajra evőkanálnyi tésztákat teszünk, és mindkét oldalát megsütjük.
Tálaláskor tányérra teszünk egy pici palacsintát, rá tölteléket, palacsintát, ismét tölteléket teszünk, s végül lezárjuk egy palacsintával. A tornyocskák tetejére tejszínhabot nyomunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.