Elkészítés:
1. Sütőpapírból kivágunk egy 26 cm átmérőjű korongot, és kibéleljük vele egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat).
2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, hozzáadunk 8 dkg porcukrot. A tojássárgákat habosra keverjük 4 dkg porcukorral, apránként és felváltva hozzáadjuk a lisztet és a habot, majd több részletben a diót, végül a rumot. Belesimítjuk a tortaformába, és 30-35 percig sütjük (Tűpróba!). Rácsra borítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni.
3. A krémhez simára keverjük a lisztet a tejjel, szelíd tűzön besűrítjük, kihűtjük. A vajat/margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a főzött krémet, a diót, a vaníliás cukrot és a rumot, habosra kikeverjük.
4. A diós tortalapot 3-5 lapra vágjuk, majd úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson, megkenjük a rumos diókrémmel. Kijelöljük a szeletek helyét, és diógerezdekkel díszítjük. Tálalásig hidegen tartjuk.
1 szelet: 1714 kJ/410 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.