Elkészítés: A karajszeletek széleit néhány helyen vágjuk be, így sütés közben nem fog összezsugorodni a hússzelet, majd klopfoljuk ki. Sózzuk, és hagyjuk legalább fél órát állni, hogy a só átjárja.
A besózott és levet engedett hússzeleteket töröljük papírtörlővel szárazra, majd ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal, forgassuk bele a kukoricalisztbe, majd helyezzük felforrósított olajba, és lassan mindkét oldalát süssük szép pirosra.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spricceljük le olívaolajjal. Helyezzük rá, egymástól kicsit távolabb az elősütött hússzeleteket.
A karfiolt szedjük rózsáira, enyhén sós vízben főzzük félpuhára,majd alaposan csepegtessük le. A tepsiben lévő hússzeletek tetejére halmozzuk rá a karfiolrózsákat.
A besamelhez egy serpenyőben hevítsünk fel 6 dkg vajat, adjuk hozzá a lisztet, és állandó keverés mellett csináljunk világos rántást (nem szabad megpirítani a lisztet). Vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tejet, kézi habverővel keverjük simára, csomómentesre, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval. Tegyük vissza a tűzre, és kevergetve főzzük sűrűre. Amikor már besűrűsödött, vegyük le a tűzről, és hagyjuk pár percig hűlni. Adjuk hozzá a megmaradt vajat, a tojássárgákat és a tejszínt, keverjük simára. Végül egy szűrőn szűrjük át, hogy szép selymes mártást kapjunk.
Az elkészült mártást kanalazzuk rá a karfiol tetejére úgy, hogy lehetőleg mindenhol befedje. Ezután szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal és egy kevés zsemlemorzsával.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. Ízlés szerint rizzsel vagy krumplipürével kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.