Elkészítés: 1. A megtisztított krumplit kockákra vágva, vízben megfőzzük, leszűrjük, és jól megtörjük.
2. Közben a cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
3. Egy tálba belerakjuk a langyosra hűlt krumplit, hozzáadjuk a sót, a felfutatott élesztőt és annyi lisztet, amennyit a krumpli felvesz. Jól kidolgozzuk a tésztát! Egy kicsit ragad, de nem kell félni tőle, a lisztet ne sajnáljuk belőle. Amikor jól kidagasztottuk a tésztát, jól körbelisztezzük, és a tálban letakarva meleg helyen kelesztjük, legalább 1 órán át.
4. A tepsinket előkészítjük, kikenjük olajjal vagy zsírral, és megszórjuk liszttel. Közben felolvasztjuk a zsírt.
5. A tenyerünket megkenjük zsírral, és a megkelt tésztából kiveszünk kb. 3 evőkanál tésztát, és a kezünkkel kinyújtjuk hosszában. Kezünk segítségével, pici zsírral lekenjük, és feltekerjük, mint a bejglit. Ellenkező irányba húzzuk a tésztát, és ismét feltekerjük. Itt rakjuk bele a virslit, amit félbe vágtunk, és még hosszában is elvágtunk. Szépen egymás mellé rakjuk a kis cipónkat, kb. fél cm-es távolságra a tepsibe. Addig folytatjuk, míg van tészta.
6. Kelesztjük még egy kicsit, szépen meg fognak kelni, és egymáshoz fognak érni. Forró sütőbe tesszük, és 190-200 fokon megsütjük (kb. 30-40 percig), míg az alja és a teteje pirosas lesz, a belseje puha, foszlós.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.