Elkészítés: 1. A leveshez a húst hideg vízben feltesszük főni. Nem szabad forrnia, csak folyamatosan gyöngyözni. A keletkező habot leszedjük a tetejéről.
2. Fél óra után beletesszük a megtisztított zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és 2 órán keresztül főzzük.
3. A levest leszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt, a zsiradékot leszedjük a tetejéről.
4. A tojásfehérjéket enyhén felverjük, hozzáadjuk a paradicsompürét és a darált marhahúst, a hideg levesbe tesszük. Nagyon lassan elkezdjük melegíteni, folyamatosan kavargarva. Amikor feljött a tetejére, abbahagyjuk a kavarást, és hagyjuk gyöngyözni 2 órát.
5. Szőrszitán vagy pelenkán óvatosan átszűrjük.
6. A tésztához felforraljuk a vizet a zsírral és a sóval, hozzákeverjük a lisztet, és addig keverjük a tűz fölött, míg elválik az edény falától és sercegő hangot ad.
7. Lehúzzuk a tűzről, és egyenként belekeverjük a tojásokat. Habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe dió nagyságú gömböket nyomunk.
8. 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
9. A töltelékhez a kacsamájat kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a tejszínt, és egyszer felforraljuk. Turmixgépbe öntjük, hozzáadjuk a sót, a borsot és a tojást, és összeturmixoljuk.
10. Hozzáöntjük a konyakot és a vajat, ezzel is összeturmixoljuk, kihűtjük.
11. A kis fánklabdákat félbevágjuk, megtöltjük a májhabbal, és a leves mellé kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.