Elkészítés: A palacsintákhoz a tejfölt, a túrót, a cukrot és a tojásokat alaposan összekeverem, hozzádolgozom az olajat, majd a szárazanyagokat (lisztek, sütőpor) is apránként, s mikor már nem lehet jól keverni, akkor kezdem adagolni a tejet, végül a szódavizet. Egy kevés időt adjunk neki, hogy elérje a megfelelő sűrűséget, kb. 15 perc kell ahhoz, hogy lássuk, mennyire szívja meg magát a liszt. Akkor jöhet a sütés. Ne számítsunk papírvékony palacsintákra!
A töltelékhez a túrót keverjük össze a tejföllel, a tejszínnel, a reszelt cutromhéjjal és a gyümölcscukorral, ezzel töltsük meg a palacsintákat. Nem kell degeszre tölteni túróval, hisz már a tészta is túrós, nem fog hiányozni belőle semmiképp a megfelelő íz! :))
Azután kenjünk ki egy jénai tálat kb. 2 evőkanál tejföllel, és rakjuk bele sorban a töltött palacsintákat. Majd ezek tetejét is kenjük meg 2 evőkanál tejföllel, és szórjuk meg 1,5-2 kiskanálnyi gyümölcscukorral. Ezután ismét palacsinták, ismét tejföl, majd még ugyanennyi cukor következzék.
Akkor rátesszük a fedelét, és előmelegített sütőben sütjük 200 fokon kb. 20 percig, majd levesszük róla a tetőt, és még 15 percig pirítjuk. (Figyeljük azért, attól is függ az idő, milyen közel raktuk a tálat a sütő tetejétől!)
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.