Elkészítés: A palacsintákhoz a tejfölt, a túrót, a cukrot és a tojásokat alaposan összekeverem, hozzádolgozom az olajat, majd a szárazanyagokat (lisztek, sütőpor) is apránként, s mikor már nem lehet jól keverni, akkor kezdem adagolni a tejet, végül a szódavizet. Egy kevés időt adjunk neki, hogy elérje a megfelelő sűrűséget, kb. 15 perc kell ahhoz, hogy lássuk, mennyire szívja meg magát a liszt. Akkor jöhet a sütés. Ne számítsunk papírvékony palacsintákra!
A töltelékhez a túrót keverjük össze a tejföllel, a tejszínnel, a reszelt cutromhéjjal és a gyümölcscukorral, ezzel töltsük meg a palacsintákat. Nem kell degeszre tölteni túróval, hisz már a tészta is túrós, nem fog hiányozni belőle semmiképp a megfelelő íz! :))
Azután kenjünk ki egy jénai tálat kb. 2 evőkanál tejföllel, és rakjuk bele sorban a töltött palacsintákat. Majd ezek tetejét is kenjük meg 2 evőkanál tejföllel, és szórjuk meg 1,5-2 kiskanálnyi gyümölcscukorral. Ezután ismét palacsinták, ismét tejföl, majd még ugyanennyi cukor következzék.
Akkor rátesszük a fedelét, és előmelegített sütőben sütjük 200 fokon kb. 20 percig, majd levesszük róla a tetőt, és még 15 percig pirítjuk. (Figyeljük azért, attól is függ az idő, milyen közel raktuk a tálat a sütő tetejétől!)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.