Előkészítés: A lisztet átszitáljuk, összekeverjük az élesztővel. A vajat felolvasztjuk.
Elkészítés: A tojásokat tálba ütjük, habosra keverjük 15 dkg cukorral és egy csipet sóval. Beledolgozzuk a vajat, a rumot, a lisztet, majd kézzel is átdolgozzuk. A tésztából kisebb gombócokat formálunk. Felforrósítjuk az olajat, és pár perc alatt aranybarnára sütjük benne a tésztagolyókat. Szalvétára szedjük, lecsöpögtetjük, meghintjük a maradék cukorral, és hagyjuk kihűlni.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 951 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.