Előkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, és a közepébe mélyedést nyomunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórunk egy csipet cukrot, és ráöntjük a tej felét. Kevés liszttel elkeverjük, és letakarva kb. 30 percig pihentetjük.
Elkészítés: A liszthez adjuk a 15 dkg vajat, összedolgozzuk a cukorral, a tejjel, a tojásokkal, egy csipet sóval és addig keverjük a kézi robotgép dagasztóspiráljával, amíg a tészta elválik az edény falától. Kivesszük a tésztát, kézzel átgyúrjuk. Az edényt kilisztezzük, visszatesszük a tésztát, és lefedve kb. 45 percig kelesztjük. A tésztát újnyi vastagra kinyújtjuk, és kerek kiszúróval kb. 3 cm átmérőjű köröket szaggatunk. A maradék vajat felforrósítjuk, megforgatjuk benne a köröket, és kirakjuk velük egy tűzálló tál alját. Meleg helyen duplájára kelesztjük a tésztát. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A tésztát az alsó rácson kb. 25 percig sütjük. A lekvárt simára keverjük a vörösborral, minden tányérra folyatunk belőle, és ráültetünk 2-3 tésztadarabot. Vastagon megszórjuk porcukorral, és tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva
1 adag: 557 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.