Előkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, és a közepébe mélyedést nyomunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórunk egy csipet cukrot, és ráöntjük a tej felét. Kevés liszttel elkeverjük, és letakarva kb. 30 percig pihentetjük.
Elkészítés: A liszthez adjuk a 15 dkg vajat, összedolgozzuk a cukorral, a tejjel, a tojásokkal, egy csipet sóval és addig keverjük a kézi robotgép dagasztóspiráljával, amíg a tészta elválik az edény falától. Kivesszük a tésztát, kézzel átgyúrjuk. Az edényt kilisztezzük, visszatesszük a tésztát, és lefedve kb. 45 percig kelesztjük. A tésztát újnyi vastagra kinyújtjuk, és kerek kiszúróval kb. 3 cm átmérőjű köröket szaggatunk. A maradék vajat felforrósítjuk, megforgatjuk benne a köröket, és kirakjuk velük egy tűzálló tál alját. Meleg helyen duplájára kelesztjük a tésztát. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A tésztát az alsó rácson kb. 25 percig sütjük. A lekvárt simára keverjük a vörösborral, minden tányérra folyatunk belőle, és ráültetünk 2-3 tésztadarabot. Vastagon megszórjuk porcukorral, és tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva
1 adag: 557 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.