Elkészítése: A jércét megtisztítjuk, feldaraboljuk, a megtisztított, finomra vágott hagymát felhevített olajban aranysárgára pirítjuk, gyorsan elkeverjük benne a paprikát, s hozzáadjuk a jércedarabokat. Rövid ideig együtt pörköljük, majd kevés vizet adva alá, megkevergetve, újra kevés vizet hozzáöntve fedő alatt pároljuk. Közben beletesszük a sót, és a megtisztított, köménymaggal összevagdalt fokhagymát is. Amikor a hús félig megpuhult, zsírjára pirítjuk, és hozzáadjuk a jól megmosott, kifacsart káposztát, jól összekeverjük a hússal, s kevés vizet (vagy csontlevet) öntünk rá. Fedő alatt meg-megkeverve készre pároljuk, tejföllel és kevés liszttel behabarjuk. Közben megsütjük a szeletekre vágott szalonnát, tálalásnál a káposztás jérce tetejére tesszük a szalonnaszeleteket, és a szalonna zsírjával meglocsoljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.