Elkészítés: A szalonnát apróra vágjuk, egy kisebb lábasban zsírját kiolvasztjuk ¬ ha ez nem lenne elég, 1-2 evôkanál olajat is önthetünk hozzá ¬, majd fél fej lereszelt vöröshagymát megfuttatunk rajta. A kissé földarabolt (esetleg kimosott) káposztát beleforgatjuk, megsózzuk, megborsozzuk, ôrölt köménnyel fûszerezzük, lefedve puhára pároljuk. Közben többször megkeverjük, nehogy leégjen, sôt 1-2 kanálka vizet vagy fehérbort is önthetünk alá.
A maradék hagymát vékonyan fölszeleteljük, gyûrûire szedjük, a lisztbe forgatjuk, és kb. ujjnyi magas forró olajban aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlôre szedve lecsöpögtetjük.
Begyújtjuk a faszenet, összeállítjuk a szendvicseket. Ehhez a francia kenyeret 4 részre (az óriás kifliket csak félbe) vágjuk, majd lapjában elfelezzük, és a belsejüket mindnek kikaparjuk. A kivájt alsó részbe párolt káposztát rakunk, a fele sült hagymával beterítjük, és a kolbászt rárakosgatjuk. Mustárral megkenjük, a többi káposztával befedjük, a maradék hagymát rászórjuk, végül a kenyerek felsô részét ráborítjuk. Egyenként alufóliába csomagoljuk.
A rostélyt a lehetô legmagasabbra tesszük a már csak parázsló faszén fölé, és a szendvicseket rárakjuk. Többször megforgatva 8-10 percig sütjük, de fontos, hogy semmiképpen se legyen erôs a tûz alatta, mert akkor a szendvics megég! Pilseni típusú világos sört ajánlunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.