Elkészítés: Egy nagy gáztepsit sütőpapírral borítok, a sütőt 180 fokra előmelegítem.
Az égetetett tésztához a lisztet tálba szitálom, egy tapadásmentes lábosba öntöm a tejet és a vizet, a tojásokat enyhén felverem. A tej-víz keveréket melegíteni kezdem, folyamatos kevergetés mellett hozzáadom a felkockázott vajat, amikor forr, leveszem a tűzről és azonnal hozzáadom a lisztet, fényesre keverem. Mikor kissé kihűlt, apránként hozzáadom a tojásokat – fényes, homogén tésztát kapok. (Az égetett tészta készítése megegyezik a képviselőfánknál részletesen ismertetettel.)
A tésztát csillagcsőrrel felszerelt nyomózsákba töltöm, az előkészített tepsire nagyjából 5 cm átmérőjű szíveket formálok. A csillagcsőr átmérőjétől függően akár duplán is érdemes „átrajzolni” a szíveket, hogy a tészta szépen megemelkedjen. Kb. 12-15 darabhoz elegendő ez a tésztamennyiség. 20-22 perc alatt aranyszínűre sütöm a fánkokat, még azon melegében levágom a tetejüket, és a fánkok üregéből eltávolítom a puha tésztadarabokat, rácson hagyom kihűlni.
Közben elkészítem a krémet. Nagyjából 10-12 dkg epret villával vagy botmixerrel péppé zúzok, belekanalazom a porcukrot, alaposan elkeverem. A hűtőszekrényből kivett hideg habtejszínt elektromos habverővel 2-3 perc alatt keményre verem. Hozzáadom az epres keveréket, a narancslikőrt, fakanállal óvatosan elkeverem. Könnyű, rózsaszín krém lesz a végeredmény, melyet megint habzsákba kanalazok, megtöltöm vele az előkészített szív alakú fánkokat – egy keveset félreteszek a díszítéshez.
Az eperhabbal töltött fánkokat megszórom a keksz- vagy habcsókmorzsával, mindegyikre ráillesztem a fedelét. A félretett eperszemeket vékonyan felszeletelem. A már összeillesztett fánkok tetejére apró habrózsákat biggyesztek, az eperszeletekkel koronázom. Jól behűtve tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.