Elkészítés: Felforralunk 2,5 dl vizet a vajjal. Egyszerre beleszórjuk a lisztet, egy csipet sót, és kevergetve addig pirítjuk, amíg a tészta elválik az edény falától. A masszát félrehúzzuk, pár percet hűlni hagyjuk, majd a tojásokat egyenként belekeverjük.
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A masszát habzsákba szedjük, és 14 darab nagyobb halmot nyomunk rá. Közöttük nagy távolságot hagyunk. A sütőben kb. 20 percig sütjük. Még melegen vízszintesen kettévágjuk, és hagyjuk kihűlni.
A zselatint vízbe áztatjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, felét vékony szeletekre vágjuk, a maradékot péppé törjük, és összekeverjük a cukorral. A zselatint kinyomkodjuk, kis lángon felolvasztjuk, és összekeverjük az eperpürével. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, és ezt is a pürébe forgatjuk.
A krémet habzsákba szedjük, a fánkocskák aljára nyomunk egy adagot, kirakjuk az eperszeletekkel, és rátesszük a tetejüket. Megszórjuk porcukorral és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.