Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem, a sárgájához a cukrokat, az olajat és a vizet hozzáadom, és géppel jól kikeverem. Ezután a lisztet és a sütőport is belekeverem, végül a fehérjehabot is beleforgatom.
A sütőt előmelegítem 180 C fokra, a sütő saját tepsijét kibélelem sütőpapírral, ebbe öntöm a piskótatésztát, elsimítom, majd 10-12 perc alatt megsütöm.
Hagyom kihűlni, majd a papírt lehúzom róla és hosszában elfelezem.
A krémhez a túrót a tejföllel, a cukrokkal, a citrom héjával és levével, a porcukorral és a zselatin fix-szel összekeverem. A tejszínt a habfixálóval felverem kemény habnak, majd belekeverem a túrós keverékbe.
A piskóta alsó lapját egy tálcára teszem, és az elkészült túrós-tejszínes krém felét rákenem. Barack- és eperszemekkel díszítem a közepét, erre halmozom a maradék túrókrémet. A teteje lapot szintén elfelezem, hogy háztető formára tudjam a túrókrémre nyomni. A kezemmel összeigazítom és összenyomom.
A cukormázhoz egy pohárban összekeverem a porcukrot a citromlével és 3 csepp piros ételfestékkel. Ezt a mázat kenem a háztetőre, majd díszcukorral megszórom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.