Elkészítés: A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A marcipánt lereszeljük, összedolgozzuk a tojássárgájával, a vaj felével, majd beledolgozzuk a maradék vajat és a kétféle cukrot, a citromhéjat is. A lisztet elvegyítjük a keményítővel, és a tojáshabbal felváltva a marcipános masszába dolgozzuk.
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Sütőpapírral kibéleljük egy nagyméretű, szívalakú sütőfroma alját, az oldalát vajazzuk. A formába kb. 3 evőkanál masszát terítünk, és a sütőben 5 percig sütjük. Kivesszük, 3 percig pihentetjük, majd rákenünk újabb 3 evőkanál masszát, és 5 percig sütjük. Addig folytatjuk, amíg a massza elfogy. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a zselatint beáztatjuk. A csokit tálkába tördeljük, és vízfürdő fölött felolvasztjuk. Másik tálban, de szintén a vízfürdő fölött a tojásokat habosra keverjük a cukorral, beledolgozzuk a rumot. A zselatint kinyomkodjuk, melegítve felolvasztjuk, és a tojáskrémbe keverjük. Hozzáadjuk a csokoládét. A tejszínt kemény habbá verjük, a krémbe forgatjuk.
A tortát tálra emeljük, sütőpapírból kb. 3 cm magas peremet készítünk köré. Rásimítjuk a krémet, és a hűtőben kb. 1 órát pihentetjük. (Kenjünk kevés krémet a torta olalára, és így tapasszuk hozzá a sütőpapírt!)
A díszítéshez az epret megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, és a torta tetejére rakosgatjuk. Megszórjuk csokireszelékkel, porcukorral, mentalevelekkel, citromhéjjal, pisztáciával díszítjük, és szeletelve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.