Elkészítés: Először a kijelölt tepsit vagy tálat (tortának is készíthető) fóliával kibéleljük úgy, hogy a szélein túl lógjon. A felezett epreket lerakjuk. A zselatint a vízben elkeverjük a cukorral és a citromlével, majd lassú tűznél felforraljuk. Ezután kihűtjük, és a gyümölcsökre öntjük (kb 1 dl-t meghagytam a krémhez). Betesszük a fagyasztóba, így gyorsan megdermedt.
A következő lépésben a krémet készítjük el. A tejszínt keményre verjük, a joghurttal tovább verjük, majd az 1 dl zselatinnal is. Betesszük a hűtőbe a krémünket.
Következik a piskóták sütése. Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük a keverő gépünkkel (kb. 5 perc). Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tésztamasszát megfelezzük. 2 db piskótát sütünk nagy gáztepsiben.
A megsült piskótákat feltekerjük, lekvárral megkenjük. A kihűlt tekercs egyikét felszeleteljük, a megdermedt gyümölcsös kocsonyára szorosan egymás mellé rakjuk. Ráöntjük a krémet. Kissé megrázogatjuk az edényt,hogy a krém a résekbe is kerüljön. A másik tekercsünket is felszeleteljük, és a krémre rakjuk. Egy kicsit rányomkodjuk.
Betesszük a fagyasztóba kb. 1 órára. Ezután egy tálcára borítjuk a süteményt, a fóliát lehúzzuk, és kockákra vágjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.