Elkészítés: A tortalapot most nagyon vékonyra készítettem, mert a joghurtos rész a lényeg. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, félidőben hozzáadjuk a sót. Ha kemény a hab, lassan adagoljuk a cukrot, majd ugyancsak lassan egyenként a tojások sárgáját, a legvégén pedig a sütőporral elkevert lisztet. Egy kikent (én kevés olajjal szoktam), aljában sütőpapírral kibélelt formába öntjük (jelen esetben kis tepsi és a hozzávalók aránya is ehhez mért). Érdemes csatos tepsit vagy tortaformát használni.
180 fokos előmelegített sütőben kezdjük el sütni, majd pár perc múlva visszavesszük 160-170 fokra. Sütési idő kb. 18-20 perc. Hagyjuk hűlni.
Aki nem zselés párti, csukja be a szemét :)))) A joghurtos részre, számoljunk legalább 4-5 óra dermedési időt. A habot a habfixálóval leírás szerint felverjük. A joghurtokat robotgéppel, legalább 1 percen át keverjük össze, a cukrokkal (azt mindenki ízlése szerint adagolhatja) és a zselatinnal. A habot és a joghurtot egy nagyobb kanállal óvatosan összekeverjük, majd hozzáadjuk a négybe vágott kisebb epreket is. Keverjünk még rajta egyet vagy kettőt, hogy az eper egy kicsit kiengedjen a levéből, és ezzel is ízesítse a joghurtos részt.
Ezután az egészet öntsük a piskótára, igazgassuk meg, majd irány a hűtő. Ha megdermedt, ízlés szerint díszíthetjük. Tálalásig hűtőben tartsuk, majd utána is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.