Egy közepes méretű edényben forraljuk fel a tejet a cukorral és a vaníliaaromával, azután kis lángon, lefedve főzzük tovább.
Egy vastag falú edényben olvasszuk meg a vajat. Szórjuk rá a rizst, és pirítsuk fehéredésig kb. 2 perc alatt. Adjuk hozzá a narancshéjat- és lét, majd állandó kevergetés mellett főzzük tovább addig, amíg az összes folyadék elpárolog. Ezután öntsünk hozzá egy bögrényi cukros-vaníliás tejet, és kis lángon főzzük meg 20-30 perc alatt.
Közben többször keverjük meg, és ha a rizs magába szívta az összes tejet, pótoljuk azt. Addig ismételjük a műveletet, amíg a rizs krémes állagúvá válik. A tűzről levéve adjuk hozzá a kókusztejet, valamint 100 g, megtisztított, átpasszírozott epret, és hagyjuk hűlni kb. 5 percig.
Osszuk el a rizottót 4 db tányérban, és a maradék, megtisztított, felszeletelt, eperrel, továbbá a frissen felaprított bazsalikommal megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.