A túrót villával törd össze, majd a tojássárgával, a vaníliás cukorral, a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a búzadarával keverd össze. A tojásfehérjét verd fel, forgasd a túrós masszához, és tedd a hűtőbe fél órára.Közben a zsemlemorzsát pirítsd meg olajon. Az epret csumázd ki, és mosd meg. Egy nagy fazékban forralj vizet. A túrós keverékből formázz kis gombócokat úgy, hogy a közepükbe nyomj egy-egy szem epret. Rakd forrásban lévő vízbe. Ha feljönnek a gombócok a víz tetejére, várj egy-két percig, majd óvatosan szedd ki, és forgasd a pirított zsemlemorzsába. Ízlés szerint lehet tálalni tejfőlel vagy porcukorral.Jó étvágyat
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.