Elkészítés: A gombát 1 éjszakára langyos vízbe áztatjuk.
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd kevés olajon zsírjára pirítjuk. Kivesszük a zsírból, félretesszük. A hagymát felkockázzuk, és a zsírbe tesszük, megpároljuk.
A gombát leszűrjük, és forrásban lévő sós vízben pár percig forrázzuk, majd ismét leszűrjük.
Ha a hagyma már kezd szétesni, akkor tesszük hozzá a gombát, kicsit sütjük, folyamatos kevergetés közben, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát, megszórjuk liszttel, pirospaprikával, és felöntjük húslevessel és vízzel. Ízesítjük piros arannyal, sóval és borssal.
Lassú tűzön forrásig főzzük, majd hozzákeverjük a főzőtejszínt, melyet előtte néhány evőkanál levessel elkevertünk. Időnként megkeverve felforraljuk.
Pirított zsemlekockával és a félretett baconnel tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.