Elkészítés: A gombát 1 éjszakára langyos vízbe áztatjuk.
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd kevés olajon zsírjára pirítjuk. Kivesszük a zsírból, félretesszük. A hagymát felkockázzuk, és a zsírbe tesszük, megpároljuk.
A gombát leszűrjük, és forrásban lévő sós vízben pár percig forrázzuk, majd ismét leszűrjük.
Ha a hagyma már kezd szétesni, akkor tesszük hozzá a gombát, kicsit sütjük, folyamatos kevergetés közben, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát, megszórjuk liszttel, pirospaprikával, és felöntjük húslevessel és vízzel. Ízesítjük piros arannyal, sóval és borssal.
Lassú tűzön forrásig főzzük, majd hozzákeverjük a főzőtejszínt, melyet előtte néhány evőkanál levessel elkevertünk. Időnként megkeverve felforraljuk.
Pirított zsemlekockával és a félretett baconnel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.