Elkészítés: 3 csomag erdei gyümölcsöt és a szamócát egy teflon edényben kevés vajon megolvasztottam, megpároltam. (Ha túl sok leve van, a felesleget öntsd ki - nekem nem kellett). Majd beletettem 20 dkg cukrot, és együtt főztem még egy picit. A lényeg, hogy ne legyen túl híg.
Ezután levágtam az almák tetejét (ez lesz a sapkája), kivettem a csumáját, illetve kikapartam a belsejét, hogy az
alma széle kb. 1 cm széles maradjon és az alja se lyukadjon ki. Ezután megtöltöttem az almákat a gyümölcspéppel, és az almasapkát
ráraktam. Az almák tetejére egy pici kocka vajat tettem (kb. 1cm*1cm méretűt), majd előmelegített sűtőbe tettem (kb. 170 fok). 30 percig sütögettem őket (picit megbarnultak, megpuhultak).
A csumát eldobtam, majd a kiszedett almára rácsavartam két citromot, kb. 10 evőkanál mézet raktam bele, és összefőztem őket, míg világos karamell színű lett. Ezután beletettem kb. 2 dl tejszínt, s még kb. 5 percig főztem. Ezután összeturmixoltam.
Tálalás: Egy tányérra egy sült almát tettem, mellé vaníliafagyit. A maradék 1 (felolvasztott) zacskó erdei gyümölccsel és az almapéppel díszítettem.
Pompás ízkavalkád!!
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.