Elkészítés: Egy közepes méretű fazékba olyan félliternyi (nem kell ellepnie teljesen) vízben felteszem főni a fagyasztott gyümölcsöket, melyeket a készítés előtt 2-3 órával kivettem a mélyhűtőmből (némi levet engednek). Adok bele darabos fahéjat, pár darab szegfűszeget és szegfűborsot, ízlés szerint cukrozom, a gyümölcsöket puhára főzöm.
Közben a tejszínt és a lisztet csomómentesre összedolgozom. Levesem lehúzom a tűzről, kissé hagyom hűlni, majd a tejszínes-lisztes habarékkal folyamatos, nagyon gyors kavarással besűrítem. 1-2 percre még visszateszem a tűzre, beforralom.
Hagyom rendesen kihűlni, fogyasztásig hűtőben pihentetem. Hidegen, tetején tejszínhabbal tálalom, vékonyra szeletelt mogyoróval vagy darált dióval megszórom a tetejét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.