Elkészítés:
1.) A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy külön tálban kemény habbá verjük. Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet, olajat, kakaót, lisztet, sót és a sütőport. Legvégül óvatosan hozzákeverjük a kemény tojáshabot, majd kivajazott tortaformába öntjük a tésztát, és 180 fokon kb. 40-45 perc alatt készre sütjük a tésztát.
2.) Elkészítjük a túrókrémet: robotgéppel összekeverjük a túrót a puha margarinnal, a vaníliás cukorral és a porcukorral.
3.) A tésztát egy tortatálra borítjuk, és elmossuk a levehető szélű tortaformát. Vastagon megkenjük meggylekvárral, majd túrókrémmel.
4.) A tésztába fogpiszkálókat szúrunk, és rátesszük a tortaperemet - ez tartja majd meg a zselatint. A túrós rétegre szépen rápakoljuk a kiolvasztott és lecsepegtetett gyümölcsöket, és elkészítjük a zselatint. A meggybefőtt levébe beleöntjük a zselé fixet, majd amikor látjuk, hogy sűrűsödni kezd, az egész piros lét a gyümölcsökre öntjük. (A főzős zselatinok nekem eddig mindig szétfolytak, ezért próbálkoztam most ezzel a főzés nélküli zselével - és bevált!) A tortát ezek után a hűtőbe tesszük egy éjszakára, hogy másnapig jól árjárják az ízek. Tálalás előtt eltávolítjuk róla a fém keretet, és tejszínhabbal vagy gyümölcsökkel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.