Babgulyás
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus grízgaluska leves
Hagymás rostélyos
Klasszikus stíriai metélt
Körömpörkölt csülökkel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Mákos guba
Klasszikus kuglóf
Epres blondie
Kapros tökfőzelék virslivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Vadas marha
Kínai szezámmagos csirke
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tárkonyos csirkeraguleves
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Erdőtelki nagykalács recept
recept
Mester

Erdőtelki nagykalács

120 perc
0 adag
Megfizethető
2012. 12. 01.

Elkészítés

Elkészítés: A 4 dl tejet elfelezzük (2-2 dl). Az egyik 2 dl-es tejhez hozzáadunk 23 szem szaharint és elkeverjük. A másik 2 dl tejből kimerünk 3 evőkanálnyit, majd ebben 5 szem szaharint és 4 kanál kakaót keverünk el. A maradék tejbe kevés cukrot szórunk (amit a 2 kanál cukorból veszünk el), és a 3 dkg élesztővel felfuttatjuk.

A liszthez hozzáadjuk az élesztős tejet és a szaharinos tejet, az 1 db tojást, a sót és a vaníliás cukrot, jól kidolgozzuk, majd 2 órát pihentetjük.

Utána átgyúrjuk,majd megfelezzük a tésztát. Az egyik felébe beletesszük a kakaós masszát, ha kell, lisztezzük, majd fél órát pihentetjük.

Először a fehér tésztát nyújtjuk ki, ebbe belenyomkodjuk a mazsolát/aszalt gyümölcsöt és elsimítjuk. Utána kisebb méretűre kinyújtjuk a barna tésztát is.

A fehér tészta tetejére ráterítjük a barna tésztát, és mint a bejglit, feltekerjük.

Egy lábast kivajazunk és a lábas oldalát követve (kör alakban) belehelyezzük a tésztát. Tetejét tojássárgájával megkenjük, fél órát pihentetjük.

Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük (kb. 35-40 perc).

Megjegyzés
A receptet Takács Jánosné küldte. Köszönjük! Fotó: AS

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Hasonló receptek

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Szilvás hájas recept
Recept
Mester

Szilvás hájas

110 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.03.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.