Elkészítés: A 4 dl tejet elfelezzük (2-2 dl). Az egyik 2 dl-es tejhez hozzáadunk 23 szem szaharint és elkeverjük. A másik 2 dl tejből kimerünk 3 evőkanálnyit, majd ebben 5 szem szaharint és 4 kanál kakaót keverünk el. A maradék tejbe kevés cukrot szórunk (amit a 2 kanál cukorból veszünk el), és a 3 dkg élesztővel felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk az élesztős tejet és a szaharinos tejet, az 1 db tojást, a sót és a vaníliás cukrot, jól kidolgozzuk, majd 2 órát pihentetjük.
Utána átgyúrjuk,majd megfelezzük a tésztát. Az egyik felébe beletesszük a kakaós masszát, ha kell, lisztezzük, majd fél órát pihentetjük.
Először a fehér tésztát nyújtjuk ki, ebbe belenyomkodjuk a mazsolát/aszalt gyümölcsöt és elsimítjuk. Utána kisebb méretűre kinyújtjuk a barna tésztát is.
A fehér tészta tetejére ráterítjük a barna tésztát, és mint a bejglit, feltekerjük.
Egy lábast kivajazunk és a lábas oldalát követve (kör alakban) belehelyezzük a tésztát. Tetejét tojássárgájával megkenjük, fél órát pihentetjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük (kb. 35-40 perc).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.