Előkészítés: A pórét és a répát megtisztítjuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk.
Elkészítés: A darált húst összekeverjük a póréval, a répával, a petrezselyemmel és a tojásfehérjével. A keveréket a hideg levesbe tesszük, és kevergetve felforraljuk. Sóval ízesítjük. A fazekat lefedjük, és lassú tűzön kb. 45 percig főzzük. A hús összeáll, és a leves tetején fog úszni. A lé nem lesz zavaros! A levet leszűrjük. Amíg a leves fő elkészítjük az égetett tésztát. A vajat 1/8 liter vízzel és egy csipet sóval felforraljuk. Félrehúzzuk, és belekeverjük a lisztet, a sajtot, a tojást. Visszatesszük a tűzre, és fakanállal addig keverjük, amíg a massza elválik az edény falától. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy tepsit. Két teáskanál segítségével mogyorónyi halmokat teszünk a masszából a tepsire, és a sütőben kb. 10 percig sütjük. A kis labdákat csészébe szórjuk, és rámerjük a levest. Tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.