Elkészítés: 1. A lisztet összekeverem a sütőporral, a vajjal elmorzsolom, hozzáadom a tojásokat, a cukrot és a tejet. Alaposan összedolgozom, hogy jól nyújtható tésztát kapjak. A tésztát a hűtőbe teszem úgy fél órára.
2. Ezután 3 részre osztom, enyhén lisztezett felületen kinyújtom mind a hármat 3-4 mm vastag téglalapra. Kivajazott/lisztezett tepsibe teszem az első lapot. Ráteszem a reszelt almát, megszórom az őrölt fahéjjal. Erre jön a második tésztalap, melyre rákenem a lekvárt, majd ennek a tetejére jön a harmadik lap. A tetejét megszurkálom villával, lekenem a felvert tojással, cukrozott dióval megszórom.
3. 180 fokra melegített sütőben megsütöm.
4. A kihűlt süteményt hosszúkás szeletekre vágom, porcukorral meghintve tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.