Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük.
Elkészítés: A burgonyát leszűrjük, összetörjük, kissé kihűtjük. Közben az almát megmossuk, meghámozzuk, húsát lereszeljük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Az almát, a burgonyát, a tojásokat, a tojásfehérjét, a cukrot és egy csipet sót összedolgozzuk, és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. A tésztából két tenyerünk között 2 cm átmérőjű, 5-6 cm hosszú rudakat sodrunk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Felforrósítjuk a vaj felét egy serpenyőben, és körös-körül aranyszínűre sütjük benne a nudlikat. Tűzálló tálba tesszük őket, apróbb darabokban rászórjuk a maradék vajat, és a sütőben hirtelen átpirítjuk. Fahéjas cukorral megszórjuk, és hideg almakompóttal vagy tejszínhabbal kínáljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 840 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.