Elkészítés: A tésztához a tejet a cukorral meglangyítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztbe tesszük a sót, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, majd az élesztős tejet és az olvasztott zsiradékot. Közepesen lágy tésztát dagasztunk belőle. Ha a tészta nem elég lágy, kevés langyos tejet dolgozzunk hozzá, de ne ragadjon az edény falához. Konyharuhával letakarva kétszeresére kelesztjük.
Közben a töltelék hozzávalóit kikeverjük.
Mikor a tészta megkelt, nagy téglalappá nyúltjuk, kb. fél cm vastagságúra, és megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük, majd kb. 3 cm vastagra szeljük, és nem szorosan, kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a csigákat. Letakart konyharuha alatt még fél óráig kelesztjük.
Addig a máz hozzávalóit kikeverjük.
170 fokos sütőben kb. 25 perc alatt pirosra sütjük. Még melegen vékony sugárban rácsorgatjuk a mázat. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.