Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Körömpörkölt csülökkel
Zsemlegombóc
Hagymás rostélyos
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Tojásos nokedli fejes salátával
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Finomfőzelék
Dubarry-csirkemell
Klasszikus kuglóf
Klasszikus grízgaluska leves
Epres blondie
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba
Vadas marha
Farikal (norvég káposztás bárányragu) recept
recept
Bonyolult

Farikal (norvég káposztás bárányragu)

90 perc
0 adag
Költséges
2014. 05. 17.

Elkészítés

Elkészítés: A bárányhúst megtisztítjuk és ujjnyi vastag szeletekbe vagy 5x5 cm-es nagyobb darabokba vágjuk. A káposztát nagyobb csíkokba vágjuk.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, a húst a forró olajon hirtelen megsütjük, sózzuk, hozzáadjuk a borsokat és a babérlevelet.

A káposztát egy nagyobb lábasba tesszük, hozzáadjuk a húst a fűszerekkel, valamint a fokhagymát, felöntjük vízzel, hogy legalább 2 ujjnyira elfedje a húst és a káposztát. Alacsony lángon gyöngyöztetjük. Ha szükséges, időközben pótoljuk az elfőtt vizet, ha még nem puhult meg a hús. Teljesen puhára, omlósra főzzük.

Leveses raguként fogyasztjuk, az aprószemű főtt burgonyával és áfonyalekvárral tálaljuk. Tetejét megszórhatjuk friss aprított petrezselyemmel.

Megjegyzés
Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.