Elkészítés: A lisztet eldörzsöljük a vajjal vagy a zsírral. Hozzáadjuk a sós vízben megfőzött, forrón áttört, de kihűtött krumplit, a 2 egész tojást, 1 evőkanál sót és a cukros tejben felfuttatott élesztőt. Mindezt összeállítjuk, nagyon jól kidolgozzuk, és letakarva 1 órát hagyjuk kelni.
Ha megkelt, kézzel ujjnyi vastagra kihúzzuk a tésztát, és a felét szaggatóval kijelöljük, a közepükbe, egy-egy kis kupac apróra vágott sonkát halmozunk. A másik felét a tésztának, most ráborítjuk a kupacokra, és most igazán kiszaggatjuk együtt a két réteget. Hagyjuk kelni ismét a fánkokat fél órát, majd bő forró olajban kisütjük. Reszelt sajttal megszórjva forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.