Elkészítés: Az élesztőt egy kevés cukorral és kb. fél deci tejjel felfuttatjuk. A lisztet a tojássárgával, a vaníliás cukorral és a maradék cukorral összekeverjük, majd a felfuttatott élesztőt is hozzáöntjük. Annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, tésztát dagasztjuk. Amikor már szép hólyagos, az olvasztott margarint is hozzáadjuk. Kevés liszttel meghintjük, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, lisztezett deszkára öntjük, és sodrófával kb. hüvelykujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, majd a maradékot újra összegyúrjuk, és újra kiszaggatjuk. Mikor elfogyott a tészta, még 1/4 órát kelesztjük a nyers fánkokat.
Egy lábasban olajat hevítünk, és amikor már jó meleg, a fánkokat beleteszük. Először fedő alatt kis lángon sütjük, majd megforgatjuk, és nagy lángon, fedő nélkül sütjük készre, így lesz szép szalagos a fánk.
Porcukorral és lekvárral kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.