Elkészítés: A langyos tejben az élesztőt feloldjuk, majd összekeverjük 3 tojássárgával és 12 dkg felolvasztott vajjal. Langyos helyen állni hagyjuk 20 percig.
Egy mély tálba 56 dkg lisztet adunk, csipetnyi sót, 1 evőkanál porcukrot elkeverünk benne, majd a tejes keveréket beleöntjük, és fakanállal alaposan kidolgozzuk. Ha kemény, még egy kevés tejet adunk hozzá, de inkább valamivel keményebb legyen a tészta, mint túlságosan puha. Mikor a tésztát a fakanállal verjük, mindig igen apró és gyors tempóban kell verni, a kanalat pedig nem szabad kirántani a tésztából verés közben. Ha jól kidolgoztuk, langyos helyen kelni hagyjuk kb. 30 percig.
Ha megkelt, lisztezett deszkára öntjük, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, pihenni hagyjuk még 10 percig, és forró olajban kisütjük, mégpedig a felső, száradt részével lefelé, miközben mutatóujjunkkal a közepén alig észrevehetően kissé benyomjuk. Ha a fánkok az olajban vannak, akkor befedjük a lábast, és ha az egyik oldala már szép piros, egy villa segítségével a másik oldalra billentjük, és befedetlenül a másik felét is megsütjük.
Konyhai papírtörlőre kiszedve, majd tálra rendezve, vaníliás porcukorral meghintve és baracklekvárral tálaljuk.
Én már több fánkreceptet is kipróbáltam, nekem ez a legfinomabb és legegyszerűbb is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.