Elkészítés: A szikkadt zsemlét 3-4 szeletre vágom, beáztatom annyi tejbe, ami ellepi. A hagymát apró kockákra vágom, kevés olajon megpirítom. A petrezselymet apróra vágom vagy ledarálom. A cukkinit alaposan megmosom, közepesen vastag (6-8 milliméteres) szeletekre vágom, a medvehagymaleveleket felaprítom.
A darált húshoz adom a tojást, az olajon megpirított hagymát, a tejbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlét és a petrezselyemzöldet. Sóval, borssal ízesítem, kézzel alaposan összedolgozom. 4-5 centiméteres átmérőjű, másfél centi magasságú korongokat formázok a darált húsos masszából, zsemlemorzsába forgatom őket.
Két serpenyőt teszek fel a tűzhelyre, az egyikben olajat hevítek, ebben kisütöm a fasírtjaimat, majd konyhai papírtörlőre szedve lecsepegtetem őket. Közben a másik serpenyőben a felhevített olaj és vaj keverékében mindkét oldalán átsütöm a cukkiniszeleteket, hozzájuk adom a medvehagymát, sózom, borsozom és összepirítom.
Tálaláskor a medvehagymás cukkiniszeletekre adom a fasírtjaimat, friss zöldsalátával díszítve kínálom. Friss kenyér is illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.