Elkészítés: A zsemlét beáztatjuk langyos vízbe. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát apró kockákra, a pórét és a sárgarépát karikákra, a gombát vékony szeletekre, a petrezselymet finomra vágjuk.
A darált húshoz adjuk a kinyomkodott zsemlét, a hagymákat, a petrezselyem felét, a tojást, ízlés szerint fűszerezzük, összedolgozzuk, majd 20-24 kis gombócot formálunk belőle.
Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a margarint és az olajat. Beletesszük a fasírtokat, aranybarnára sütjük, majd tányérra szedjük őket.
Egy másik serpenyőbe dobjuk a pórét, a sárgarépát és a gombát, 4-5 percig pirítjuk. Megszórjuk a liszttel, felöntjük 2,5 dl vízzel és a borral, beletördeljük a leveskockát, és fedő alatt 5-6 percig főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt, beletesszük a fasírtokat, összeforraljuk, végül megszórjuk a maradék petrezselyemmel.
Főtt burgonyával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.