Elkészítés: A friss sárgabarackot forró vízbe téve 1,5-2 perc alatt leforrázzuk, hogy a héja lejöjjön, majd kicsit hagyjuk hűlni, és a bőrét lehúzzuk, kimagozzuk.
Az előkészített barackot fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy kétujjnyival ellepje, majd hozzáöntjük a fehérbort, beleszórjuk a cukrot, a finoman lereszelt citromhéjat, belenyomjuk a fél citrom levét, megszórjuk az őrölt fahéjjal, és ha felforrt, lassú tűzön 5 percet főzzük. Ekkor lehúzzuk a tűzről, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk.
A habgaluskához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd belekeverjük a cukrot, tovább verjük, beleforgatjuk a megmosott, leszemezett villával kicsit összetört ribizlit, két evőkanállal habgaluskákat formázunk belőle, és forró vízben, közepes tűzön, oldalanként kb. fél-fél perc alatt megfőzzük. Ha elkészült, lecsepegtetjük és tányérra tesszük.
Tálaláskor a sárgabarack-krémlevest tányérba vagy leveses-csészébe szedjük, ribizlis habgaluskát ültetünk a tetejére, és ízlés szerint, friss citromfűvel vagy mentával díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.