Elkészítés: A kovászt előző nap szoktam elkészíteni. Ennek alapanyagai: 1 dl víz, 10 dkg BL 55 liszt, 1 evőkanál rozsliszt, 1 evőkanál olaj, 1/2 kávéskanál só, 1 kávéskanál cukor, 2 dkg élesztő + 1 kanál a régi kovászból, amit az előzőből meghagytam. A kovászhoz valókat fakanállal jól összedolgozom és kelni hagyom. Mikor duplára kel, akkor ismét párszor alányúlok a fakanállal. Kelni hagyom és hidegre teszem. Csak konyharuhával takarom le.
A kenyérsütőgépbe teszem az anyagokat. Alulra kerül mindig a víz, majd jöhet a többi alapanyag. Dagasztás-kelesztés programra állítom a gépet.
Mikor duplájára kelt, kiborítom deszkára, és kicsit megformázom, kerekre vagy hosszúkásra.
Egy cserépedényt legalább 20 percig áztatok, majd ebbe teszem bele a tésztát. Hagyom 20 percig kelni, ráteszem a tetőt, és forró, 210 fokos sütőben sütöm 55 percig.
Ha nem pirosodott meg a teteje, akkor még tető nélkül visszateszem. Szép pirosra sütöm. Kiveszem a cserépből, és megmosdatom vízzel.
2024.11.29.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.