Elkészítés: A kovászt előző nap szoktam elkészíteni. Ennek alapanyagai: 1 dl víz, 10 dkg BL 55 liszt, 1 evőkanál rozsliszt, 1 evőkanál olaj, 1/2 kávéskanál só, 1 kávéskanál cukor, 2 dkg élesztő + 1 kanál a régi kovászból, amit az előzőből meghagytam. A kovászhoz valókat fakanállal jól összedolgozom és kelni hagyom. Mikor duplára kel, akkor ismét párszor alányúlok a fakanállal. Kelni hagyom és hidegre teszem. Csak konyharuhával takarom le.
A kenyérsütőgépbe teszem az anyagokat. Alulra kerül mindig a víz, majd jöhet a többi alapanyag. Dagasztás-kelesztés programra állítom a gépet.
Mikor duplájára kelt, kiborítom deszkára, és kicsit megformázom, kerekre vagy hosszúkásra.
Egy cserépedényt legalább 20 percig áztatok, majd ebbe teszem bele a tésztát. Hagyom 20 percig kelni, ráteszem a tetőt, és forró, 210 fokos sütőben sütöm 55 percig.
Ha nem pirosodott meg a teteje, akkor még tető nélkül visszateszem. Szép pirosra sütöm. Kiveszem a cserépből, és megmosdatom vízzel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.