Elkészítés: A tészta hozzávalóit a kívánt mennyiségű tejjel összedolgozzuk, hogy nyújtható tésztát kapjunk. 6 részre osztjuk, ebből kettőt külön-külön sima lapnak megsütünk. A maradék 4 lapot kinyújtjuk egymás után, és töltelékkel megtöltjük.
A töltelékhez a vajat a cukorral kikeverjük, utána a tejet és a mákkal és a sütőporral elkevert lisztet együtt adjuk hozzá. A kinyújtott lapokat megkenjük ezzel a töltelékkel, feltekerjük, mint a beiglit, és tepsiben egyszerre megsütjük. Összesül egybe, de nem kell szétszedni. Ha kihűlt, együtt kiborítjuk.
A krémhez 1l tejből 3 csomag vaníliás pudingporral pudingot főzünk. Ha kihűlt, összedolgozzuk az előre kikevert cukros margarinnal.
Összeállítjuk a süteméyt: 1 lapot megkenünk a krém felével, ráhelyezzük a mákkal sütött tésztát, megkenjük a krém másik felével, majd ráhelyezzük a másik lapot. A tetejére készítünk csokoládémázat. Ha keresztben vágjuk, beigli-karikái látszanak, ha hosszában, mákos csíkos lesz a felvágott sütemény.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.