Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a fehérjét pedig jó kemény habbá felverjük. A habhoz hozzátesszük a cukros sárgáját. A darált mákot úgy keverjük a habhoz, hogy azt ne törjük össze (amennyiben esetleg mégis összetört, vagy csak biztosra akarunk menni, egy csapot kávéskanál sütőport keverjünk hozzá). Utána a mazsolát és a citromhéjat is beletesszük. A tésztát kikent magas sütőformában kisütjük (forró sütőbe tesszük be, legalább 200°C). A sütési idő attól függően változik, hogy milyen formába tesszük, milyen vastag a tészta. Hústűvel ellenőrizhető, hogy megsült-e már. Mikor kihűlt, megkenjük vékonyan a lekvárral és tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.