Elkészítés: Langyos tejbe (kb. 2 dl) 4 dkg élesztőt és kis cukrot (kb. 1 teáskanálnyi) teszünk és felfuttatjuk. 60 dkg lisztet - bele egy csapott evőkanálnyi só - 25 dkg margarinnal összedolgozunk. Hozzáadunk 1 egész tojást és még 1-nek a sárgáját. Az élesztős tejet és a 2 dl tejfölt is hozzáadjuk, összedolgozzuk. 1 óra kelesztés után kisodorjuk, hajtogatjuk és pihentetés nélkül kisodorjuk ujjnyi vastagra. Tetejét a megmaradt tojásfehérjével megkenjük, szaggatod, reszelt sajttal vagy szezámmaggal megszórjuk. Forró sütőben világosbarnára sütjük. (kb. 15 perc)
Személyes hozzáfűzés: Igazán puha pogácsa lesz belőle, nem is igényel nagy szakértelmet. Nekem ebből az adagból (ha 4 cm-es átmérőjű szaggatóval csinálom) 80 db pogácsa jött ki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.