Elkészítés: A tészta hozzávalóiból könnyen gyúrható tésztát készítünk, majd öt részre osztva félretesszük pihenni, amíg elkészítjük a töltelékeket.
Az almatöltelékhez a kockákra vágott almát a borban megpároljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. Kihűtjük.
A másik két töltelékhez cukros szirupot készítünk 6 dl vízből és 40 dkg cukorból. A vizet a cukorral felforraljuk. A darált mákhoz hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a fahéjat, a mazsolát és a bort, majd elkeverjük a szirup felével. A darált dióhoz hozzáadjuk a narancs héját, a mazsolát a fahéjat és a bort, majd elkeverjük a cukros szirup másik felével.
A sütemény összeállítása: egy közepes tepsit kikenünk vajjal, belisztezzük, majd kibéleljük egy kinyújtott tésztalappal. Rákenjük a máktölteléket. Ráfektetjük a második tésztalapot, majd elkenjük rajta az almatölteléket. Jöhet a harmadik tésztalap, melyre a diótöltelék kerül. Egy újabb tésztalap következik, amelyet megkenünk vastagon sűrű szilvalekvárral. Az utolsó réteg tésztával lefedjük, melyet megkenünk egész tojással, és megszurkáljuk úgy, hogy átszúrjuk az egészet a tepsi aljáig, hogy sütés közben a gőzök elpárologhassanak. 180 fokos sütőben sütjük elég hosszú ideig, amíg a teteje szép aranybarna lesz.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.