Elkészítés: A sütőt 170 C fokra melegítjük. Tegyük az egész fej fokhagymákat – hámozatlanul – a rácsra, és süssük kb. 40 percig, illetve addig, amíg meg nem puhul, és barna lesz. Ha kész, hagyjuk kihűlni, ezután vágjuk ketté a fokhagymafejeket, és ujjainkkal nyomjuk ki a fokhagymapürét, tegyük félre.
Hevítsünk kevés olajat és vajat egy lábosban, pároljuk meg a felkarikázott hagymákat kevés sóval, majd a zöldségeket is pirítsuk. Öntsük fel alaplével, és főzzük a zöldségeket puhára. Adjuk hozzá a sült fokhagymát, pürésítsük, majd a tejjel, a tejszínnel és a fűszerekkel állítsuk be a krémleves sűrűségét és ízvilágát.
A szardellás pirítóshoz dolgozzuk alaposan össze a szardellát, a metélőhagymát és a vajat egy kisebb tálban. Kenjük meg vele a kenyérszeleteket, majd tegyük a sütőbe, és addig grillezzük, míg a szardellás krém nem gyöngyözik a pirítós tetején.
A levest szedjük tányérba, szórjuk meg a metélőhagymával, és a szardellás pirítóssal tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.