Elkészítés:
1.) A fokhagymát megtisztítjuk, áttörjük. A vöröshagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk.
2.) Egy fazékban megolvasztjuk a margarint, és rátesszük a hagymát és az áttört fokhagymát. Néhány percig folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és tovább pirítjuk. Felöntjük vízzel, beletesszük az erőleveskockát, sózzuk, borsozzuk, majd felforraljuk. Félretesszük, és kicsit kihűtjük.
3.) A levest konyhai robotgépbe tesszük, és pépesre turmixoljuk, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt, megsózzuk, megborsozzuk. Ha szükséges, egy szűrön leszűrjük. A levest visszatesszük a gázra és lassan felforraljuk.
4.) Elkészítjük a túrógombócokat: összetörjük a túrót, hozzákeverjük a tojássárgát és a búzadarát, és megsózzuk. Apró golyókat formázunk belőlük, majd a levesbe tesszük a gombócokat. Gyöngyöző forrás mellett 20 perc alatt készre főzzük az egészet.
5.) Összevágjuk a szalonnát, és a szalonnakockákat pirosra pirítjuk egy teflonban. Ha elkészült, leöntjük a zsírját, és a húsos kockákat a levesbe keverjük. Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, és forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.