A cukkinit megtisztítjuk, ha van benne keményebb magot tartalmazó rész, azt kivàgjuk.
A reszelő nagy lyukán lereszeljük, sózzuk, összeforgatjuk.
Kb. 25 percig állni hagyjuk, a levét kiengedje.
Egy magas falú edényben bő olajat forrósítunk.
A cukkinit kicsavarjuk, majd ízesítjük, borssal, fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymàval) , elkeverjük a tojással.
A lisztbe szórjuk a sütőport, majd a cukkinis masszához adjuk, jól elkeverjük.
Ha forró az olaj a kezünkkel vagy két evőkanál segítségével kis adagokat engedünk az olajba.
Közepesnél kisebb lángon barnára sütjük.
Közben megforgatjuk.
Konyhai papírtőrlőre tesszük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen .
Tejfölös mártogatóssal tálalhatjuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.