A cukkinit megtisztítjuk, ha van benne keményebb magot tartalmazó rész, azt kivàgjuk.
A reszelő nagy lyukán lereszeljük, sózzuk, összeforgatjuk.
Kb. 25 percig állni hagyjuk, a levét kiengedje.
Egy magas falú edényben bő olajat forrósítunk.
A cukkinit kicsavarjuk, majd ízesítjük, borssal, fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymàval) , elkeverjük a tojással.
A lisztbe szórjuk a sütőport, majd a cukkinis masszához adjuk, jól elkeverjük.
Ha forró az olaj a kezünkkel vagy két evőkanál segítségével kis adagokat engedünk az olajba.
Közepesnél kisebb lángon barnára sütjük.
Közben megforgatjuk.
Konyhai papírtőrlőre tesszük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen .
Tejfölös mártogatóssal tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.