Elkészítés: A paprikákat, a paradicsomot cseppet megsózva, közepes méretű serpenyőben megpárol, bele az erdőszélen, kirándulásilag lelt nagy őzlábgombák kalapja, bors, 1 tört fokhagyma, pici vízzel, majd finoman pótolgatva felenged, puhára párol. Ha kész, bele a kolbász, gusztus szerint megpirít.
A tojásokat alaposan felver a tejföllel, rázúdít a forró gombás-kolbászos alapra, villával kevergetve, aprózva darabosra süt, meóz, utánízesít.
Kb. 1 dl vízzel, mokkáskanál olajjal felforral a maradék fokhagymusokat, levesz, ha maradt szép piros zsiradék a rántotta alatt, belekever.
A méretes gáztepsit kibélel sütőpapírral, begyújt a sütőt.
Hosszában, keresztben félbevág a lepénykét, a 4 darabot vízszintesen is félbe. Méretes 4 szendvics lészen, igen éheseknek címezve. A darab lepények összes vágott felületét kenőtollal megken, beitat a fokhagymás vízzel, oldalát is, azért majd a tetejére is jusson. 4 darab lepényt a tepsibe, igazságosan eloszt rajtuk a rántottát, halmozásilag megszórhat reszelt sajttal is, rá a szendvicstető, szintén megkenve a fokhagymás itatóssal.
Be a jó meleg sütőbe, kb. 5 perc, míg a tészta kissé megszikkad.
Karikázott paprikával, cikkezett piros és sárga paradicsommal, szeletelt lilahagymával tálalhat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.