Elkészítés: Az 1 kg lisztet kelesztő tálba töltjük, ráöntjük a vaníliás kristálycukrot és a kristálycukrot, és jól összekeverjük a liszttel, hogy mindenhol érje. A tejben feluttatott élesztőt a liszt közepébe egy pici mélyedésbe öntjük, majd ráütünk a 3 egész tojást, hozzáadjuk az olvasztott margarint, majd a a legvégén először 3 dl meleg tejet, utána mindig-mindig annyi tejet, amennyit a tészta felvesz, hogy közepes állagú legyen. A legvégén alaposan összedolgozzuk.
Én csináltam már kézzel is, de legtöbbször kézimixer dagasztó karjával szoktam bedagasztani a tésztát, mindkét alkalommal gyönyörű lett az eredmény.
Kb. 15 percig elegendő keleszteni meleg helyen a letakart tésztát, és már lehet is sütni forró olajban.
Akár teáskanállal, evőkanállal vagy akár kávéskanállal is szaggatható a forró olajba, attól függően, hogy ki milyen nagyságú fánkokat szeretne. Én teáskanállal szoktam, így közepes nagyságúra puffad meg a tészta.
Porcukorral meghintve, bármilyen lekvárral isteni finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.