Előkészítés: A fürjeket megmossuk, kívül-belül bedörzsöljük sóval és borssal. A mozzarellát lecsepegtetjük, kisebb darabokra vágjuk. Megpirítunk 4 evőkanál napraforgómagot, és azonnal tálba borítjuk.
Elkészítés: A napraforgót, a mozzarellát, a majoránnát, a tojásokat botmixerrel addig keverjük, amíg egynemű masszát kapunk. Sóval, borssal ízesítjük, és a fürjekbe töltjük. A nyílást fogvájóval betűzzük. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A fürjeket mellükkel felfelé tepsire rakosgatjuk, és kisebb darabokban rászórjuk a vajat. A sütőben 50 percig sütjük, de 10 perc után aláöntjük a húslevest. Eztán 30 perc múlva rászórunk 1 evőkanál napraforgómagot, és befejezzük a sütést. Köretként almás krumplirakottast készítünk, ehhez meghámozzuk a burgonyát, és vékony szeletekre vágjuk. Megmossuk az almát, magházát kifúrjuk, és az almát szintén karikákra vágjuk. Kivajazunk egy kisebb tűzálló tálat, és cserépszerűen (kissé egymásra csúsztatva) felváltva belefektetjük a burgonyát és az almát. A tojást elkeverjük a tejjel, ráöntjük az almás burgonyára, megszórjuk a sajttal, és a fürj után a sütőben kb. 25 percig sütjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 717 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.