Elkészítés: Mozsárban törjük meg, vagy daráljuk le a fűszereket, a fokhagymát zúzzuk össze. Adjuk hozzá a sót és a másfél teáskanál ecetet. A megtisztított csirkét daraboljuk fel, a combokról húzzuk le a bőrt. Kenjük meg a húsokat kevés fűszeres keverékkel, majd érleljük legalább fél órán át. Lapos, széles serpenyőbe tegyük a csirkedarabokat. Annyi vizet öntsünk rá, hogy éppen ellepje, majd tisztított fokhagymagerezddel, sóval, kevés oreganóval fűszerezzük. Lefedve pároljuk lassú tűzön huszonöt percig. A puha darabokat emeljük ki szűrőkanállal, hagyjuk lecsepegni, száradni sütőrácson. A főzőlevet őrizzük meg. Szeleteljük fel a lilahagymát, és lobogó, forró vízzel öntsük fel, locsoljuk meg a fél dl ecettel. Vágjuk bele az erős paprikát. Egy órát áztassuk. A maradék fűszeres keverékkel ismét kenjük át a húst, magas lángon forró sütőben süssük át, vagy grillezzük tíz percig. A hagymát és a paprikát csepegtessük le, öntsük a csirke főzővizéhez, majd forraljuk át. Szűrjük le, vagy kanállal szedjük ki a hagymát és a paprikát, és a tálra helyezett sült hús köré adagoljuk. Szórjuk meg oreganóval, forrón kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.