Elkészítés: A pulykacombokat kifilézzük (vagy így kérjük a hentesnél). A rozmaring ágat és a kakukkfüvet szárától megfosztjuk, a leveleket durvára összevágjuk az újhagymával és a chilipaprikával együtt. A húst sózzuk, borsozzuk, a felaprított fűszerekkel megszórjuk, és szorosan feltekerjük, frissen tartó fóliával kétszer-háromszor áttekerjük. Zöldség- vagy húslevesbe tesszük, és 1 órát gyöngyözve főzzük.
Közben megfőzzük a meghámozott, apró kockára vágott burgonyát, illtve a rózsáira szedett brokkolit is. A főtt burgonyát leszűrjük, és krumplinyomóval vagy habverővel eldolgozzuk, 1 dl tejszínnel, sóval, fehérborssal, szerecsendióval ízesítjük.
Elkészítjük a fehérbormártást. 3 evőkanál olívaolajon az apróra vágott hagymát megfuttatjuk, beleszórjuk a koriandermagot, majd felöntjük a fehérborral, és szépen beforraljuk a felére. Majd beleöntjük a 2 dl tejszínt, ezzel is felforraljuk, leszűrjük, és a hideg vízzel elkevert kukoricakeményítővel besűrítjük.
A húst kiemeljük a léből, kicsomagoljuk, kiolajozott tepsibe helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőben, 5 percenként forgatva, 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
A megsült húst szeleteljük, a burgonyapürével, a brokkolival tálaljuk, a bormártással meglocsoljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.