Előkészítés: A sárgarépát megmossuk, megtisztítjuk, majd vékony hasábokra daraboljuk. A halat megmossuk, darabokra vágjuk, megsózzuk. A zabpelyhet gorombára összetörjük.
Elkészítés: A vaj felét felforrósítjuk, sóval, kevés vízzel puhára pároljuk benne a répát. Amikor kellően puha, megszórjuk a petrezselyemmel, és félretesszük. A borsót sós vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni. Amikor jól megfőtt, levével együtt leturmixoljuk. Visszatesszük a lábasba, hozzáadjuk a maradék vajat, és a burgonyapüré pelyhet, sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk. A halszeleteket megforgatjuk a tört zabpehelyben, kicsit rányomkodjuk azt, majd forró olajban mindkét oldalukat megsütjük. Amikor megsült, és még mielőtt kivesszük az olajból, megszórjuk a bazsalikommal. Tányérra tesszük a zöld pürét, mellé a répát és a tetejére a halat. Tehetünk mellé zöldcitromot is.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 528 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.