Előkészítés: A fokhagymát, az újhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A káposzta sérült külső leveleit eldobjuk, a káposztát vékony csíkokra vágjuk.
Elkészítés: Elkészítjük a húsgombócokat: összekeverjük a darált pulykát a tojásfehérjével, a fokhagymával, a gyömbérrel, a hagymával és a szójaszósszal, majd ízlés szerint borsozzuk. (A keverést végezzük konyhai robotgépben, ha a gombócokat nagyon simára eldolgozva szeretjük.) A masszából vizes kézzel 20 db egyforma kis gombócot formázunk, félretesszük. A leveshez a levet, a szójaszószt, a vermutot egy lábasban felforraljuk. Lassú tűzre kapcsolunk, a húsgombócokat egyenként a leveshez adjuk, így nem ragadnak össze. A levest újra felforraljuk, majd 8 percig csendesen főni hagyjuk. A káposztát a levesbe keverjük, és csendesen még 2–3 percig főzzük, amíg éppen csak összeesik. A levest előmelegített tányérba merjük, és ízlés szerint néhány chilipaprika-csíkkal díszítjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 103 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.