Elkészítés: A marhahúst minden hártyától megtisztítjuk. Ízlés szerint besózzuk (számítva arra, hogy a füstölt szalonna is sós!).
A majorannát, a kakukkfüvet, a rozmaringot, a szegfűborsot, a feketeborsot, a tarka borsot és a curryport összekeverjük egy picike olajjal, rákenjük a húsra, majd a szeletekre vágott fokhagymagerezdekkel megtűzdeljük, jó mélyre belenyomva azokat a húsba.
Vastagon bekenjük mustárral, és hűtőbe tesszük 1 éjszakára.
Másnap hajszálvékonyra vágott szalonnaszeletekkel beborítjuk a húst, jénai edénybe vagy sütőtálba tesszük, aláöntünk 1 pohár vizet és a vörösbort, és lefedve 220 fokon kb. 3 óra hosszat sütjük. 1,5 óra sütés után megfordítjuk - a szalonnapörcök ekkor leesnek róla - és ha szükséges, vízzel vagy vörösborral kicsit felöntjük. Ha barnás kéreg borítja és a hús puha, kivesszük a tálból.
Ha kihűlt jól vágható - rostjára merőlegesen - kb. 1 cm széles szeletekre. Mély tálba téve, szaftjával leöntve felforrósítjuk.
Burgonyapürével, esetleg krokettel, párolt vöröskáposztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.